Barcelona & Girona Natural

Barcelona verda

Tot passejant per camins i senders de Montjuïc o Collserola et sorprendrà com, a través de la natura que ens envolta, pots aprendre els orígens de la seva construcció a partir dels sediments mil·lenaris de Montjuïc, com els arbres antics ens expliquen com van sobreviure molts habitants a les èpoques més dures, quins són els nous habitants voladors de la ciutat i el seu impacte o, a la vegada que prens la imatge més original de la ciutat, pots aprendre perquè som una terra mediterrània per excel·lència. Olors, sabors, textures i sons que ens expliquen com som els mediterranis i com hem transformat la nostra natura barcelonina en la cultura que milers de visitants gaudeixen cada dia.

Lloc: Barcelona

Tot l’any Mitjana 3-4 h

Barcelona nocturna

Passejant per la carena de la Serra de Collserola o bé pel costat més natural de la muntanya de Montjuïc et sorprendrem amb vistes de la ciutat desconegudes, on la llum dóna forma al paisatge, i la ciutat es transforma en un nou espai viu de llums i sons. La nit és un moment idoni per acostar-nos a través dels sentits a la natura més pròxima. Sons que ens revelen els nous habitants de la foscor, olors que ens delaten flors que no veiem , i textures que ens ajuden a descriure el camí. Et proposem conèixer una nit diferent a Barcelona, lluny de les zones més transitades, amb la possibilitat de veure un paisatge de la ciutat que poca gent pot gaudir.

Lloc: Barcelona

Tot l’any Mitjana 3-4 h

Girona verda

Un passeig dins i fora de la Girona antiga, on et sorprendrà com la Natura dóna sentit a la mateixa història de la ciutat. Amb pas calmat, sense dificultat, anirem del barri vell als turons fora de les muralles i pel camí podràs descobrir què vol dir ser mediterrani i quina relació té la nostra saludable dieta amb el paisatge i les herbes aromàtiques conegudes arreu del planeta. Una passejada entre camps, conreus d’oliveres i boscos que acabarem amb les precioses vistes de la ciutat fins als Pirineus, per entendre la nostra cultura seguint el fil conductor de la Natura.

Lloc: Girona (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil-Mitjana 2,5-3,5 h

Girona de nit

Un passeig per l’entorn natural immediat de Girona per veure la cara més amagada, els paisatges desconeguts i els seus habitants més desperts. Una autèntica revelació pels sentits. A pocs metres fora de la muralla de l’antiga ciutat podem descobrir, sense esforç, la Natura més propera i alhora més desconeguda. Una forma diferent de recórrer la Natura a través dels camps i boscos més propers, tot gaudint pel camí d’una posta de sol en un lloc esplèndid tot admirant els Pirineus amb la ciutat als nostres peus. A pas tranquil, podràs aprendre qui són els habitants de la nit més sorollosos i també els més silenciosos per terra, dins l’aigua i en el cel.

Lloc: Girona (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil-Mitjana 2,5-3,5 h

Passejant entre plantes per la Girona jueva

La cultura jueva, com a cultura mediterrània és plena de referències a l’ús de plantes de tota mena. I la Bíblia, el seu llibre sagrat, és també un compendi de molts usos que han estat fonamentals durant més d’una dotzena de segles. El nostre paisatge quotidià de Girona és ple de les herbes i flors que ens expliquen la història de com hem viscut al llarg del temps. Descobrirem les plantes que podem trobar al nostre pas i que encara avui seguim utilitzant: des de les herbes per a la cuina, plantes per fer remeis casolans, els orígens dels tractaments de bellesa, fonts d’energia oblidades o les múltiples utilitats per a usos espirituals.

Lloc: Girona (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil-Mitjana 2,5-3,5 h

El rebost natural del Call

Un passeig on seguirem els passos d’una cuinera de la Girona medieval que cull ingredients naturals pel plat del Sàbat. Des dels patis del Call fins als jardins de fora la muralla, la ciutat ofereix una gran i insospitada varietat de plantes comestibles i aromàtiques que ja són citades a la bíblia. Et proposem un recorregut diferent i poc transitat per veure Girona amb una nova mirada. Una passejada on a cada parada trobarem una planta amb una tradició a la cuina de fa segles i veurem com encara perduren en les receptes de la vida moderna jueva i aprendràs a usar-les.

Lloc: Girona (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h