Qui som?

 

Naturalwalks neix amb la vocació d’apropar les persones a l’entorn natural perquè puguin conèixer, gaudir, i interpretar la Natura i les seves relacions amb els habitants i la cultura de cada lloc des d’una experiència de primera mà.

Desenvolupem activitats ecoturístiques, consultories i formacions per divulgar i conservar el patrimoni natural i la biodiversitat mitjançant el coneixement, la sensibilització i la implicació de la societat, i promovem l’ecoturisme com a instrument per al desenvolupament sostenible del territori.

La nostra excel·lent reputació té el seu fonament en la devoció i l’ampli coneixement del territori i sempre amb el més alt nivell d’atenció als detalls.

La nostra experiència

En interpretació del patrimoni:

Més de 25 cursos de guiatge i interpretació a diferents parts del planeta: Europa, Amazònia, Patagònia…

Creació del primer postgrau en guiatge de natura en una universitat europea (2012).

Creació i coordinació del projecte NATOUR. Erasmus+ per la formació de professionals en ecoturisme en 10 països (2021).

En gastronomia:

Coordinació des de 2012 del Projecte Terra Animada a El Celler de Can Roca.

Col·laboració en el Projecte Bullipedia de Ferran Adrià (elBulliFoundation).

Membre expert convidat a la xarxa IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism).

Docència a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

En sostenibilitat:

Membres fundadors de projecte Barcelona+Sostenible.

Múltiples ponències sobre Turisme Responsable i desenvolupament turístic sostenible (EEUU, Brasil, Xile, Colòmbia, Perú, Espanya…)

El nostre equip

Evarist March

És el Director i l’ànima de Naturalwalks. Ha convertit la seva passió per la natura en la seva professió. És biòleg consultor en botànica amb més de 20 anys d’experiència en la transmissió dels coneixements botànics i ambientals especialment relacionat amb l’ús de les plantes, algues i fongs silvestres comestibles i relacionats amb la gastronomia, salut i el desenvolupament de projectes i activitats ecoturístiques. Des de 2014 és formador d’Interpret Europe i desenvolupa la seva tasca principalment entre Europa i Amèrica llatina on transmet a través de la seva experiència al camp, les bases de la professió del guiatge de natura i l’ús de les eines d’interpretació del patrimoni.

Idiomes de treball: anglès, francès, portuguès, castellà, català

evarist@naturalwalks.com
Linkedin

Joan Farré

En Joan té un afer amorós amb la natura. Li ha dedicat des de sempre tot el seu temps lliure i laboral en diferent àmbits. Format en la gestió dels recursos naturals i compromès estretament amb la conservació del paisatge, la producció ecològica i la interacció respectuosa amb el medi tant en aspectes lúdics, professionals o esportius. Com a guia de Naturalwalks ofereix una visió multidisciplinària i la vocació d’explorador per despertar la curiositat per descobrir què hi ha més enllà d’aquella muntanya, sota aquella pedra, o dins d’aquella flor.

Idiomes de treball: anglès, castellà, català

Helena Marques

Atreta des de la seva infància per la fauna salvatge, va estudiar biología i posteriorment es va especialitzar en nutrició de fauna salvatge. Durant més de 20 anys ha treballat com a nutricionista per a diferents zoos tant nacionals com internacionals i ha formulat dietes per a tot tipus d’animals. Dins de la seva especialitat ha participat en projectes de conservació de moltes espècies amenaçades de la península ibérica. També ha participat com a ponent en cursos i congressos a nivel mundial. Des de fa uns anys, realitza rutes interpretatives tant per escolars com per a public en general. Gaudeix compartint la seva passió i el seu objectiu és despertar la curiositat i promoure el respecte cap a la natura i el medi ambient.   A Naturalwalks l’Helena aporta la seva mirada més “zoològica”.

Idiomes de treball: anglès, francès, castellà, català

Sílvia Gili

Biòloga i filòsofa de formació, apassionada de la natura, ha treballat més de 15 anys en temes de conservació i gestió del patrimoni natural, apropant les persones a la natura des de diferents mirades. També formada en naturopatia i especialitzada en alimentació i nutrició, fitoteràpia i aromateràpia amb base científica. Màster en gestió de projectes de cooperació internacional, postgrau en participació ciutadana, pedagogia de les ciències i postgrau en valors i significats de la natura. Coordina el postgrau sobre boscos terapèutics de la Fundació Universitat de Girona i Sèlvans i fa formació sobre temes de salut i natura. A Naturalwalks gestiona el seu equip i els projectes que apropen la Natura a les persones, des de l’ecoturisme i la formació.

Idiomes de treball: anglès, castellà, català

projects@naturalwalks.com

Gerard Acosta

Geòleg de formació i apassionat per la interpretació i difusió del patrimoni natural. Guia intèrpret de natura i de muntanya, especialitzat en ecoturisme. Tot i ser de Barcelona, des de ben petit ha gaudit del temps lliure a la natura, fet que l’ha portat a enfocar la seva vida professional a la divulgació i difusió d’aquesta. El podreu trobar realitzant qualsevol activitat a l’aire lliure però sempre observant l’entorn i posant atenció a tot el món natural que l’envolta. Dins l’equip de Naturalwalks, aporta el seu coneixement de geologia i la interacció d’aquesta en els altres camps.

Idiomes de treball: anglès, castellà, català

Carolina González Delgado

Consultora, que ha dedicat més de 10 anys del seu exercici professional al disseny i l’execució de polítiques, plans i projectes de turisme sostenible i altres negocis ambientals. Formada com a ecòloga a la Universitat Pontifícia Javeriana de Colòmbia i amb estudis de màster en Política Social a la mateixa universitat. A més ha cursat estudis relacionats amb el turisme en zones naturals a Costa Rica, Bolívia i el Japó. El seu compromís amb la conservació dels espais naturals i el desenvolupament d’experiències inspiradores i sostenibles per a tothom, es conjuguen amb la missió de Naturalwalks.

Idiomes de treball: anglès, castellà

colombia@naturalwalks.com

Guies de Naturalwalks

Naturalwalks disposa del seu equip de guies de  natura. Tot l’equip disposa d’una formació especialitzada en Interpretació del Patrimoni certificada pel Projecte HeriQ i domini de l’anglès com a llengua de treball.

Els nostres clients opinen

M’ha agradat molt! M’hagués agradat que expliqués més coses i tot, es notava que el guia en sabia un munt!

-Paola Nestorova-

Activitat a Collserola

(Octubre, 2023)

Un plaer caminar en bona companyia tot aprenent en un entorn preciós. Ho recomano a tothom que li agradi la natura.

-Laura Bertran-

Vacances entre herbes

(Juliol, 2023)

“Ens ha semblat una activitat molt interessant completa i amena. Vam aprendre molt amb l’expert Evarist, sobre com identificar les plantes medicinals (pel seu aspecte, pel seu tacte o aroma), on trobar-les, el perquè es troben a certs llocs, els seus noms , el seu aspecte cultural, etc.. Se’ns va passar el temps molt de pressa. Totalment recomanable i sens dubte, nosaltres repetirem.

-Susana Hernández-
Plantes remeieres del Montseny

(Maig, 2022)

Per a qui vulgui anar una mica més enllà de sortir a buscar bolets o qui vulgui començar a fer-ho amb uns coneixements basats en el coneixement i no en la superstició. Iniciar-se en companyia d’un expert és infinitament millor que el millor dels llibres o de les guies existents. Un goig de sortida, el dia després vaig ser capaç d’identificar amb molta més facilitat alguns exemplars collits a prop de casa.

-Carme Aymerich-
Curs: Fongs i bolets del Montnegre

(Desembre, 2021)

“El més interessant és descobrir coses que abans no sabíem i poder-ho fer a la natura. Una experiència molt novedosa i interessant. L’Evarist és una persona que viu molt la seva feina i ho transmet a tot el grup. 100% recomanable.”

-Carles de Bolós-

Activitat privada

(Novembre, 2021)

“Ha estat tota una aventura i una estona agradable, desconnectats de les preocupacions quotidianes; ens ha encantat el guiatge i la reflexió sobre la natura i l’entorn, la combinació de botànica i cultura, el coneixement sobre les plantes, les algues… identificar a partir de la vista, els colors…, el tacte, les olors, el gust… i aprofitar allò que ens dóna la natura per gaudir menjant.”

-Jordi Tarragó Sancho-

Herbocaiac a Lloret

(Agost, 2021)

“Va ser una activitat molt divertida. La combinació de el caiac i les explicacions del medi (flora, fauna, …) van fer l’experiència increïble. Sens dubte repetirem amb Naturalwalks.”

-Maria Palao-

Herbocaiac a Palamós

(Juny, 2021)

“El lloc escollit, el Pla de la calma, ha estat molt bonic. Trobar tantes espècies d’orquídies i algunes en força quantitat ha estat impactant sobretot per la seva bellesa “oculta” entre prats i marges. És una sortida molt recomanable: les orquídies, el guia i el lloc ho valen.”

-Mar Godall-

Un passeig entre les orquídies silvestres del Montseny

(Juny, 2021)

“Activitat totalment recomanable per qualsevol persona que vulgui aprendre a cuinar plantes de proximitat o només amb l’interès de passar una tarda molt interessant i plena de sorpreses!”

-Josep Pons-

Les plantes comestibles del Montseny

(Maig, 2021)

“En tractar-se d’un taller 100% pràctic, tot el que es recorre i explica des del començament al final es pot entendre i aplicar a la perfecció i immediatament.” 

–Angel Palomar–

Les plantes silvestres comestibles de Collserola

(abril, 2021)

Naturalwalks als mitjans

Las claves de la gastrobotánica del Celler

Guía Repsol

Març 2022

Les males herbes urbanes amaguen tresors

El Periódico

Febrer 2022

Un ganivet que conecta amb la terra

La Mira

Agost 2020

Naturalwalks o com aplicar la interpretació del patrimoni per crear turisme sostenible

Travindy

Juny 2020

A finals de Maig vàrem participar a la Gastronomika Live juntament amb en Joan Roca -El Celler de Can Roca- per explicar el projecte que coordinem: “Terra Animada”.  Bon profit!