Curs: Fongs i Bolets de la Catalunya Central

Vols aprendre a identificar els bolets més comuns, els millors comestibles i els més tòxics de la Catalunya Central?
La sortida és un curs de camp on aprendràs els fonaments sobre el món dels fongs i bolets, per saber com buscar-los, com s’haurien de recol·lectar, quins són els principals grups de fongs i bolets que podem trobar al nostre entorn i unes pautes bàsiques per a poder classificar-los.
Alhora, podrem identificar les principals espècies comestibles, les més abundants o les tòxiques.
Al llarg del curs et donarem els coneixements bàsics perquè puguis sortir amb seguretat a buscar bolets, puguis distingir fàcilment les principals espècies, aprenguis a respectar el medi natural on viuen i aprenguis les maneres principals d’utilitzar-les a la cuina i la seva conservació.

Els participants aprendran a:
– Identificar correctament les diferents espècies al camp
– Anar al camp a buscar bolets sense fer malbé l’entorn
– Diferenciar les espècies similars, especialment, especialment les útils i més comunes, de les espècies tòxiques
– Les seves principals utilitats a la cuina i com conservar-les
El curs combinarà la part teòrica del món de la micologia, per a persones no expertes, amb el coneixement pràctic de primera mà, al llarg d´un recorregut tranquil, per diferents tipus d´entorns naturals (boscos, matolls, prats, …) on són abundants diferents espècies que es classificaran per grups: famílies, gèneres i espècies.

Inclou:
– Llistat complet de les espècies vistes.
– Assessorament durant la setmana posterior al curs via e-mail: identificació d’imatges i resolució de dubtes.
– Certificat del curs, si es demana.

Diumenge 17 de desembre

Lloc: Catalunya Central

(per determinar)

9:30-13:30

Preu: 40€

– 50% de descompte : Nens entre 5 i 12 anys

– Gratuït: Menors de 5 anys

En cas de cancel·lació de la sortida per motius meteorològics o condicions del camp, es farà una proposta des de la organització de dues noves dates o es crearà un val per usar en altres sortides. Només es retornarà l’import de la inscripció si és per una causa de força major justificada.

Públic: General, no cal una formació prèvia especialitzada i seran també benvingudes les persones de diversos sectors professionals amb interès per la natura, la salut o l’alimentació i la cuina.

Dificultat: Mitjana. Caminarem per senders, camins i fora, en entorns de camp (bosc, matolls, etc.) amb pendents diversos. És recomanable que les persones estiguin mínimament acostumades al passeig per fora dels camins.

Transport: Recomanem usar el transport públic però també es pot venir en vehicles privats. Es potenciarà l’ús compartit de vehicles per tal de minimitzar l’impacte en el entorn. ¡En cas d’alguna dificultat en trobar transport, consulta’ns i buscarem la millor solució!