Les plantes comestibles i medicinals de Collserola

Vols aprendre a identificar les herbes comestibles i medicinals més comunes que trobem en aquesta època a l’entorn de Barcelona? Vols aprendre com reconèixer-les fàcilment, com usar-les com a comestibles o remeieres i alhora com conservar-les?

Aquesta sortida donarà els coneixements bàsics sobre el món de les plantes comestibles i medicinals perquè els participants puguin sortir a buscar-les amb seguretat, aprenguin a respectar l’entorn natural on viuen, aprenguin com identificar-les i també les principals formes d’utilitzar-les a la cuina i la seva conservació.

Els participants aprendran:
– Identificar correctament les diferents espècies al camp usant principalment les fulles, tiges, flors i bulbs (es veuran plantes tant de prats, matolls mediterranis com d’ambients més humits)
– Diferenciar les espècies semblants i principalment les espècies tòxiques.
– Les principals utilitats com plantes comestibles i medicinals.
– La seva conservació.
– Les principals utilitats tradicionals així com les aplicacions més innovadores

Dissabte 25 de novembre

Lloc: Collserola

9:30-13:30

Preu: 40€

–15% de descompte: Estudiants, jubilats i gent a l’atur (amb targeta)

– 20% de descompte : Famílies nombroses (més de dos nens majors de 12 anys)

– 50% de descompte : Nens entre 5 i 12 anys

– Gratuït: Menors de 5 anys

En cas de cancel·lació de la sortida per motius meteorològics o condicions del camp, es farà una proposta des de la organització de dues noves dates o es crearà un val per usar en altres sortides. Només es retornarà l’import de la inscripció si és per una causa de força major justificada.

Públic: General, no cal una formació prèvia especialitzada i seran també benvingudes les persones de diversos sectors professionals amb interès per la natura, la salut o l’alimentació i la cuina.

Dificultat: Baixa. Caminarem per senders i camins de sorra i amb pedres amb poc pendent. Cal que les persones estiguin acostumades al trànsit fora dels camins.

Transport: Es farà un recorregut circular, es podrà arribar i tornar en transport públic, pel que no cal que es faci ús del vehicle privat.