Collserola: Plantes remeieres de primavera

Aquesta sortida està enfocada a conèixer des d’un punt de vista molt pràctic algunes de les plantes més populars dels voltants de la ciutat.

Es donaran els coneixements bàsics sobre el món de les herbes d’avui i usades en el passat de l’entorn del litoral boscós de Collserola. Es veuran plantes tant de boscos humits com de zones seques, posant especial atenció a reconèixer i utilitzar les plantes en el seu estat de principi de primavera.

 

Els participants aprendran:

– Identificar correctament les diferents espècies al camp usant principalment les fulles, tiges, flors i bulbs (es veuran plantes tant de prats, matolls mediterranis com d’ambients més humits)
– Diferenciar les espècies semblants i principalment les espècies tòxiques.
– Les principals utilitats com plantes comestibles i medicinals.
– La seva conservació.
– Les principals utilitats tradicionals així com les aplicacions més innovadores

Dissabte 18 març

Lloc: Collserola

9:30-13:30

Preu: 45€

–15% de descompte: Estudiants, jubilats i gent a l’atur (amb targeta)

– 20% de descompte : Famílies nombroses (més de dos nens majors de 12 anys)

– 50% de descompte : Nens entre 5 i 12 anys

– Gratuït: Menors de 5 anys

En cas de cancel·lació de la sortida per motius meteorològics o condicions del camp, es farà una proposta des de la organització de dues noves dates o es crearà un val per usar en altres sortides. Només es retornarà l’import de la inscripció si és per una causa de força major justificada.

Públic: General, no cal una formació prèvia especialitzada i seran també benvingudes les persones de diversos sectors professionals amb interès per la natura, la salut o l’alimentació i la cuina.

Dificultat: Baixa. Caminarem per senders i camins de sorra i amb pedres amb poc pendent. Cal que les persones estiguin acostumades al trànsit fora dels camins.

Transport: Es farà un recorregut circular, es podrà arribar i tornar en transport públic, pel que no cal que es faci ús del vehicle privat.