Vols ser guia de natura? Curs de guiatge i eines d’interpretació del patrimoni

Vols ser guia de natura? Aquest curs donarà els fonaments tant teòrics com pràctics necessaris per dur a terme activitats de guiatge en entorns naturals, tant des del punt de vista del guiatge naturalista i ecoturístic, com per activitats diverses que tenen lloc a la natura centrades en les eines i tècniques d’interpretació del patrimoni natural.

Els participants aprendran diferents tipus d’eines i tècniques relacionades amb la professió del guia de natura, la preparació i execució dels guiatges, la comunicació i la interpretació del patrimoni natural, l’aprofitament dels recursos naturals i l’avaluació de les seves activitats.

Donarà una mirada holística a la professió de guia de natura per diferenciar-la d’altres tipus de guiatge i de professions relacionades en l’àmbit del turisme o del medi ambient.

Està orientat en aprendre l’art del guiatge i la interpretació en un entorn natural i aprofundirà en els aspectes més rellevants que s’han de tenir en compte des del disseny fins a l’execució de diferents tipus d’activitats.

La metodologia serà molt pràctica amb més 70% dels continguts fets al camp en exercicis.

El curs serà en format intensiu, repartit en dos paquets de tres dies de durada cadascun, amb un total de 6 dies: 48 hores.

Inclou:

Els alumnes del curs obtindran un certificat d’Interpret Europe (màxima autoritat a Europa en interpretació del patrimoni) i un certificat d’assistència i hores de formació validat per Naturalwalks, si es demana, sempre i quan es superin les hores d’assistència i es superin les proves.

La correcció de totes les proves a nivell personalitzat, també del treball final i consultoria privada durant i després del curs.

Les demostracions del professor, els apunts, les presentacions i el material complementari.

Pensió complerta (dormir, esmorzar, dinar, sopar, berenar i esmorzar de mig matí).

Cal assistir a tota la formació, si en algun cas, no es pogués assistir, s’ha de notificar prèviament.

24-25-26 de novembre i 1-2-3 de desembre 2023

Lloc:   El Polell (Montseny)

Durada: 6 sessions – 48 hores.

Preu:
-sense allotjament, esmorzar ni sopar (sí inclou dinar): 690€

-amb allotjament i tots els àpats: 885€
(possibilitat de realitzar el pagament fraccionat, en una sola quota, dues del 50% o negociable amb l’organització. 15% de descompte si la inscripció es realitza abans de l’1 de setembre de 2023)

Només es retornarà l’import de la inscripció si és per una causa de força major justificada.

 

Públic:

El curs està especialment adreçat a guies que també treballen en entorns amb Natura, gestors del territori, informadors de parcs i centres d’interpretació, educadors i comunicadors diversos, així com professionals de l’àmbit turístic amb especialitats diverses: ecoturisme, eno i gastroturisme, turisme cultural, benestar i salut, etc.. També a aquelles persones emprenedores i interessades en el sector turístic i la interpretació del patrimoni natural i cultural o que volen millorar la seva qualitats.

El curs es realitzarà en català/ castellà en funció de l’origen del públic

Professor: Evarist March Sarlat, biòleg i etnobotànic, guia professional de Natura. Director de Naturalwalks. Entrenador oficial d’Interpret Europe.