Indrets Emblemàtics

El camí de Ronda de S’agaró

Et convidem a descobrir un nou tipus de turisme diferent a tot el que has experimentat a la Costa Brava. Un passeig curt per un camí que s’esculpeix al llarg de tota la Costa Brava, conegut com el Camí de Ronda. Quan a cada temporada milers de  persones caminen per aquests entorns, molts potser no saben que alguns dels secrets més ben guardats de la dieta mediterrània estan esperant ser descoberts al llarg d’aquest camí: antigues plantes utilitzades pels nostres avantpassats, així com les plantes utilitzades avui en un dels millors restaurants del món: El Celler de Can Roca.

Lloc: Costa Brava (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Ceps i flors del Cap de Creus

Descobreix el vi a través del paisatge on arrelen i creixen els ceps! Les vinyes ecològiques situades al Parc Natural del Cap de Creus i a tocar del Cap Norfeu, ens ofereixen un escenari ideal per entendre la relació entre la viticultura i l’entorn i per tastar diferents vins del territori.
Passejarem entre les vinyes plantades al costat del mar, endreçades en terrasses i envoltades de pastures i alguna alzina surera, i ens recordaran d’on venim i també la  importància de conservar aquest llegat que ens han deixat en herència.

Lloc: Cap de Creus (a 2h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

La Costa Brava més natural

Els camins serpentegen entre el bosc i les petites cales de sorra i pedra, que et portaran a descobrir, entre d’altres, joves i vells arbres de suro que ens relaten la història del vi i el cava. Al llarg del camí descobrirem també la “barraca” surrealista de Dalí, avui ben amagada en el paisatge dens de la zona i algunes de les més belles i tradicionals cases de pescadors.
Com sempre, durant el passeig gaudirem descobrint i provant algunes de les plantes aromàtiques silvestres més  representatives de la Costa Brava, passant de les antigues receptes als plats més sofisticats de l’alta gastronomia catalana.

Lloc: Costa Brava (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Passejant entre herbes aromàtiques per la Tarragona vora mar

Un passeig relaxat entre herbes flairoses i salades per la costa més desconeguda del sud de Catalunya on alhora que camines entre penya-segats, platges, dunes i boscos litorals podràs aprendre la història i usos de les herbes remeieres i  comestibles especialment lligada a la cultura de la Roma imperial.
Una sortida on poder endinsar-te en la cultura mediterrània local i a la vegada resoldre dubtes sobre la identificació de les plantes silvestres i aprendre’n els seus usos, alhora que podràs gaudir d’un paisatge i una costa excepcional que ens permetrà gaudir de les seves cales amb un bany si el temps ho permet.

Lloc: Tarragona (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Entre dunes i cultius d’arròs descobriràs la cultura lligada a les condicions extremes del mar a l’interior, on a través de les plantes i la seva relació amb la natura, explicarem com la gent ha transformat el territori des del passat fins a l’actual delta.
Un passeig per a tota la família on les herbes tenen un sabor salat i els ocells de tot tipus es barregen amb el canviant color del paisatge. Les platges de sorra blanca, la biosfera, els arrossars i els ocells fan que aquesta sigui l’experiència perfecta per descobrir la flora i la fauna de l’hàbitat del Delta.

Lloc: Delta de l’Ebre (a 2h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Entre els núvols i la natura més aromàtica

On els Pirineus toquen el mar, als cims de la Serra de Rodes, trobem un conjunt monumental que ens ofereix unes vistes espectaculars sobre la Costa Brava. La natura que envolta aquest conjunt medieval encara dona testimonis de com vivien els monjos i la gent del poble, alhora que ens introdueix a les cuines més modernes. En un passeig agradable per la serra descobrim el món de les flors i herbes que donen l’aroma a la dieta mediterrània des de fa segles i fins avui. També trobarem plantes comestibles oblidades i que els cuiners d’avantguarda ara recuperen en els seus plats. Sentirem com la natura, l’origen de l’alimentació, és també font d’inspiració als fogons més coneguts de Catalunya.

Lloc: Costa Brava (a 2h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

La Natura verda d’Empúries

Descobreix la cultura clàssica a través de les plantes, des de la simbologia vegetal de la mitologia grega fins a les receptes que donen origen a la cuina mediterrània. La situació privilegiada del jaciment d’Empúries convida a fer una passejada a la vora del mar, on el món antic està present allà on mires. Les plantes silvestres de les dunes i les espècies ja cultivades en el temps de la colònia grega, ens expliquen històries de déus enamorats, nimfes espantades o endevins sagrats. Al mateix temps que les herbes que trobem pel camí són també alguns dels ingredients més coneguts de la dieta mediterrània.

Lloc: Costa Brava (a 1,5h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Muntanya de Montserrat

El lloc més simbòlic i espiritual de Catalunya també és, alhora, un espectacular massís amb una orografia única. Aquest és un recorregut per un dels racons més especials del nostre país, on descobrir la seva singular geologia, la multitud de microclimes que ens permetran trobar gran diversitat de plantes aromàtiques i una talaia des d’on gaudir de magnífiques vistes de la costa fins al Pirineu.

Lloc: Montserrat (a 45 min de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Parc Natural del Montseny

El Parc Natural del Montseny és l’única reserva de la Biosfera a Catalunya. Hi podràs gaudir de passejar per boscos i prats de les muntanyes alpines, a poc més d’una hora de la sorra de les platges assolellades. Un espectacular paisatge de colors al llarg de tot l’any!

Lloc: Montseny (a 45 min de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Pirineus

Des de l’espectacular Vall de Ribes ens endinsarem sense cap dificultat en un entorn d’alta muntanya alpina de gran riquesa ecològica, on l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent. Passejant vora un gran estany aprendrem a reconèixer les herbes, flors, fruits i llavors, i els seus usos remeiers, comestibles o aplicats a la cuina. Des de qualsevol indret es poden descobrir panoràmiques  inesperades i trobar-se la típica vegetació alpina que voreja els camins i petits corriols.

Lloc: Vall de Ribes (a 1,5h de Barcelona)

prim-estiu-tardor Fàcil 3-4 h