Taller de Ratafia entre vinyes a l’Empordà

Farem un passeig entre vinyes i oliveres amb el nostre botànic de capçalera, l’Evarist March, per a endinsar-nos en el món de les herbes i d’aquesta gastronomia líquida tant tradicional que és la ratafia. Descobrirem un bon grapat de plantes mediterrànies que creixen entorn les vinyes i que personalitzaran la nostra ratafia: camamilla, fonoll, malva, farigola, plantatge, etc.

La ratafia és una beguda d’autor; hi ha tantes ratafies com persones la produeixen. Cada família té la seva recepta que s’ha transmès de generació en generació. Aprendrem les bases per a crear una ratafia personalitzada, al nostre gust. Només caldrà esperar quaranta dies per tastar una ratafia que segur que mostrarà l’essència del nostre paisatge mediterrani!

En acabar el taller farem una degustació de productes de La Vinyeta.

Dissabte 15 de juny

Lloc: Celler La Vinyeta

18:30-20:30

Preu:

Adults 29.50 €

Menors 15.50 €

Gratuït menors de 3 anys

Públic: General, no cal una formació prèvia especialitzada i seran també benvingudes les persones de diversos sectors professionals amb interès per la natura, la salut o l’alimentació i la cuina.

Dificultat: Baixa. Caminarem per senders i camins de sorra i amb pedres amb poc pendent. Cal que les persones estiguin acostumades al trànsit fora dels camins.

Transport: Recomanem usar el transport públic però també es pot venir en vehicles privats. Es potenciarà l’ús compartit de vehicles per tal de minimitzar l’impacte en el entorn. ¡En cas d’alguna dificultat en trobar transport, consulta’ns i buscarem la millor solució!.