Vacances entre herbes i flors silvestres

Vols unes vacances on al mateix temps que passeges per diferents entorns del Pirineu català, acompanyat d’un guia, pots aprendre sobre el paisatge, els costums de la zona i també les herbes i les seves utilitats allotjant-te en una casa rural amb encant? Així són les nostres vacances!

En les teves vacances podràs gaudir de passejades durant els matins per diferents indrets de la vall Fosca i els seu entorn. Llocs molt bonics i tranquils, al peu del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.

Durant les passejades a més de gaudir de cada indret podràs aprendre a reconèixer les herbes, flors, fruits i llavors, i els seus usos remeiers, comestibles o aplicats a la cuina. També aprendràs a reconèixer les plantes per elaborar begudes tradicionals o el seu ús com a plantes tintoreres o per fer sabons. Dinarem al camp amb un dinar tradicional i a la tarda tindràs temps per tu, acabant la jornada amb un petit taller on podràs fer un remei tradicional, una recepta, un licor o un sabó amb les herbes collides al camp.

Aquestes vacances estan adreçades a persones amb ganes de gaudir de la natura, sense presses, i compartir el seu temps amb persones afins.

 

Inclou:

– Guia professional etnobotànic i naturalístic.
– Dossier amb informació general de la zona, llistat principal d’espècies, zones visitades, …
– Posterior assessorament botànic amb la identificació d’imatges de les sortides
– Allotjament en pensió completa
– Assegurança de viatge

 

Allotjament:

Casa Rural – Casa Leonardo (Senterada. Pirineu de Lleida)
Habitacions de 2 persones amb bany inclòs. Es pot disposar d’una habitació individual amb pagament d’un suplement.

Programa de les vacances:

Dia 1: Cadolla – Senterada i les plantes i els seus usos en la regió. Caminada tranquil·la per integrar-nos al nou paisatge de la muntanya mediterrània i la seva cultura local. Des del municipi de Cadolla visitarem les restes d’un antic Molí, i en el nostre camí descobrirem les llegendes al voltant de les bruixes de la zona, així com començarem a iniciar-nos en la identificació de les orquídies, la seva flora i fauna.

 

Dia 2: Cèrvoles, Puigcerver i les plantes per infusions i begudes. Pujada fins al poble de Cèrvoles on podrem perdre la nostra vista fins el més lluny de la vall per reprendre el camí a Puigcerver. Pel camí ens donarà temps d’aprendre les històries de la transhumància cap al Pirineu, aprendre com ha canviat el paisatge en l’últim segle fins avui i gaudir del passeig per diferents llocs de la Vall.

 

Dia 3: Castell d’Estaó, Pont del Diable i les plantes comestibles.

Caminada espectacular entre prats, barrancs i rouredes de la zona. Pel camí podrem gaudir dels prats de mitja muntanya en flor, amb nombroses espècies de flors, entre elles curioses orquídies per arribar al Pont del Diable, on perdrem l’alè!

Dia 4: Estany Gento i les plantes remeieres.

Visita a l’Estany Gento dins el Parc Natural d’Aigüestortes i Sant Maurici per gaudir de l’olor fresc dels prats d’alta muntanya, especialment de la seva flora alpina. Amb un descens seguint el traç de l’antic carrilet  fins a la Vall Fosca.

 

Dia 5: Estany de Montcortès i les plantes tintòries.

Excursió de comiat per arribar fins a l’estany de Montcortès, un petit estany càrstic entre prats ple de sorpreses naturalistes. Dia de passeig a l’ombra, menjar calent de camp i bany per a qui s’atreveixi a capbussar-se en les aigües cristal·lines. Comiat.

10 al 14 de juliol

Lloc: Senterada

(Vall Fosca)

Preu: 690€/persona

(Aconsegueix un 10% de descompte sobre el preu total reservant abans del 10 de juny)

Desglossament de preus:

65€/dia (guia + taller) = 325€/5 dies

91,25€* /dia (4 dies d’allotjament en habitació doble, pensió completa, taxa turística inclosa) = 365€

* Suplement de 15€/nit per habitació doble d’ús individual.