Gastrobotànica

Els aromes de la dieta mediterrània

Un passeig tranquil i divertit per gaudir de les tapes verdes  més insòlites i naturals de les que et pot proveir la natura: les seves plantes i flors silvestres! Flors picants, fulles salades,  tiges cruixents, arrels dolces. Una caminada per sorprendre els teus sentits i despertar els teus instints més salvatges amb els ingredients més naturals! Alhora mostrarem els usos tradicionals i actuals en diferents tipus de cuines: des de la més alta gastronomia als nous batuts de cuina vegana, sempre de forma divertida i interactiva.

Lloc: Tot Catalunya

Tot l’any Fàcil 2-3 h

La dieta natural del Cap de Creus

Al sud del Parc Natural del Cap de Creus, des de la ufanosa vall de Montjoi fins a la punta del Cap, descobrirem les herbes aromàtiques i plantes comestibles del nostre litoral que servien als pescadors i pagesos d’aquest indret en èpoques  passades i que avui tornem a utilitzar en la cuina moderna i remeis casolans. En una passejada agradable i lluny de la Costa Brava més concorreguda, gaudirem de la calma que desprèn aquest indret màgic ple d’essències mediterrànies.

LLoc: Cap de Creus (a 2h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

La Costa Brava més salvatge

Tot passejant tranquil·lament a la vora del mar, el nostre guia expert ens mostrarà quines plantes silvestres i flors podem tastar allà mateix i com les usem en la coneguda cuina mediterrània: flors aromàtiques, fulles salades, tiges cruixents i arrels dolces com tapes naturals. Un passeig per sorprendre als teus sentits i per despertar els teus instints salvatges amb els ingredients més naturals! L’itinerari és fàcil i divertit per a adults o tota la família.

Lloc: Costa Brava (a 1h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Fongs i Bolets

Passejarem de la mà d’un especialista per deixar-nos sorprendre per la diversitat i detalls desconeguts d’aquests habitants de la natura. Al llarg del camí podràs aprendre a reconèixer les principals espècies del lloc, algunes tòxiques i altres molt cotitzades i delicioses un cop cuinades. Serà una sortida amena i alhora instructiva i pràctica. Recollirem amb molt de compte els exemplars que trobem per després poder aprendre com és la millor manera de cuinar-los o conservar-los.

Lloc: Tot Catalunya

Tardor Fàcil 2-3 h