Món del Vi

D.O. Alella – Vinyes entre dos móns

La DO més propera a Barcelona, des d’on també es pot gaudir de les vistes de la ciutat i la costa nord o fins l’imponent Montseny o l’emblemàtic Montserrat segons l’indret. Situada a les muntanyes dels Parcs de la Serralada Litoral i de la Serralada de Marina, entre la plana del Vallès i la costa mediterrània, en un sòl típicament granític que dona particularitat als seus vins. Un territori de climes contrastats en molt poca distància, productora especialment de vins blancs diversos, perfumats i lluents, com ara el marfil, on destaca la pansa blanca com la varietat més pròpia.

L’activitat inclou un passeig sense dificultat per l’entorn natural immediat a alguna de les vinyes de DO i una degustació de vins i aperitiu.

 Lloc: a 20 min de Barcelona

Tot l’any Fàcil 2-3 h

D.O. Empordà – Baix Empordà:
Seguint els passos de Dom Perignon

El sud de l’Empordà, a l’entorn de Palamós trobem una terra d’abundància de vinyes, varietats i profunditat de vins i territori.  A resguard dels vents del nord i sempre exposats a les brises marines, amb terrenys diversos, d’argiles a pissarres, ofereix multitud de passejades per paisatges purament mediterranis.  Podrem veure créixer l’arbre que és l’essència mateixa de les fermentacions alcohòliques -la surera- i un símbol del seu ús a la regió, per explotar-ne el seu material preciós: el suro! I coneixerem la seva relació amb els projectes d’ús local.  Si ho preferiu també podeu escollir una passejada a primera línia de mar, i començar a endinsar-vos també amb la relació de Dalí en el lloc. 

L’activitat inclou un passeig sense dificultat per l’entorn natural immediat a alguna de les vinyes de DO i una degustació de vins i aperitiu.   

Lloc: entorn de Palamós (a 1,5h de Barcelona – 40 min de Girona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

D.O. Empordà – Alt Empordà: El vi de la Tramuntana

Al nord de l’Empordà els contrastos encara s’intensifiquen d’allò més i el món del vi forma part intrínseca de la història del lloc. El seu paisatge divers ens permet trobar vinyes des de peu de platja, a una ancestral plana al·luvial o en els molts costers del Cap de Creus o dels contraforts del Pirineus fins al mar. Una terra de forts contrastos de tota mena que no deixa indiferent a ningú tant al camp, com en la seva expressió en els seus vins.  Un territori on la mà humana s’ha adaptat a les exigents condicions meteorològiques, principalment dels intensos vents del nord, que encara avui marca una manera de ser.

Les passejades poder ser dins de vinyes que acaben en una de les cales solitàries, en planes molt particulars i curioses o bé en altres zones segons l’interès del públic per acabar amb un tast de vins i productes de la DO.

Lloc: entorn del Cap de Creus (a 2h de Barcelona -1h de Girona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

D.O. Penedès – Els terroirs mil·lenaris

Penedès és símbol de terra de vinyes i cellers en abundància, envoltats de verds mediterranis i una paleta d’ocres geològics. Es tracta d’un dels indrets on els sòls calcaris es representen millor a Catalunya per extensió i diversitat, que fa que també els seus productes siguin molt variats i interessants, essent també la terra per excel·lència del món dels caves i escumosos. Encara que ben coneguda pels seus blancs ben representats per les varietats de Xarel·lo, també podreu gaudir de negres amb cos i intensitat.
Un espai de contrastos; vinyes i conreus de secà, encerclades per retalls de pinedes de pi blanc o matollars, sempre amb  l’imponent muntanya de Montserrat de fons on el relleu geològic i el simbolisme cultural es troben com expressió d’identitat.

Els passejos inclouen el coneixement de diversos entorns naturals o del mateix massís de Montserrat amb una degustació de vins i caves amb productes de la regió.

 Lloc: Penedès (a 45 min de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

D.O. Priorat – L’extrema mediterraneïtat feta vi

Parlar del Priorat avui és anomenar un referent mundial en producte de qualitat, que ha sabut transformar la rudesa de l’entorn natural en modernitat i tradició dins l’ampolla. Un territori que és un mosaic en sí mateix, on els matisos en cadascuna de les conques es transforma en noves dimensions del món de la vinya. La sobrietat grisa e impermeable de les llicorelles fa un territori dominat per sòls àcids, eixuts i extrems que garanteix la qualitat del vi, i alhora, en poca distància ens sorprenen indrets amb granits blancs que aporten més contrast a la passejada. 

L’activitat s’oferirà al cor del Priorat, en un entorn completament rural i agrícola per acabar -si es vol- amb un tast de vins i productes locals.

Lloc: Priorat, entorn de Falset (a 1,5h de Barcelona)

Tot l’any Fàcil 2-3 h

Un maridatge entre flors

Maridatge amb flors silvestres mediterrànies i vins. Una mirada singular i original que combina al paladar, el paisatge vegetal i la història a través del vi. El botànic del Celler de Can Roca i un sommelier ens transportaran al terroir a través dels aromes i sensacions en boca. L’activitat es presenta en dues parts diferenciades que es poden fer conjuntament o de forma independent: un passeig per l’entorn natural d’alguns dels paisatges més emblemàtics de Catalunya per descobrir les herbes i flors aromàtiques del territori, i un tast de quatre vins maridats amb flors característiques de cada lloc.

Lloc: Tot Catalunya

Tot l’any Fàcil 2,5-4 h