Curs: Fonaments del guiatge de natura

Una proposta formativa on es farà una introducció al guiatge de natura. Es treballarà l’estructura i les bases que ha de tenir un bon guiatge de qualitat i per a dur a terme activitats guiades en entorns naturals, tant des del punt de vista naturalista com aplicat al àmbits del turisme relacionats amb entorns naturals. També es treballarà tot el material a tenir en compte en les sortides i guiatges.

Està orientat en aprendre l’art del guiatge i la interpretació en un entorn natural i aprofundirà en els aspectes més rellevants que s’han de tenir en compte des del disseny fins a l’execució de diferents tipus d’activitats.

La metodologia serà molt pràctica amb més 50% dels continguts fets al camp en exercicis.

Inclou:

Els alumnes del curs obtindran un certificat de l’Escola Naturalwalks, sempre i quan es superin les hores d’assistència i les proves.

Les demostracions del professor, els apunts, les presentacions i el material complementari.

Pensió completa (dormir, esmorzar, dinar, berenar i sopar).

Cal assistir a tota la formació, si en algun cas no es pogués assistir, s’ha de notificar prèviament.

Les classes començaran dissabte al matí però hi ha l’opció d’arribar divendres a la tarda-vespre.

21-22-23 d’abril 2023

Lloc:   El Polell (Montseny)

Preu: 285 euros (inclou allotjament i àpats des de divendres vespre fins a diumenge tarda)

 

Només es retornarà l’import de la inscripció si és per una causa de força major justificada.

 

Públic:

El curs està especialment adreçat a guies que també treballen en entorns amb Natura, gestors del territori, informadors de parcs i centres d’interpretació, educadors i comunicadors diversos, així com professionals de l’àmbit turístic amb especialitats diverses: ecoturisme, eno i gastroturisme, turisme cultural, benestar i salut, etc.. També a aquelles persones emprenedores i interessades en el sector turístic i la interpretació del patrimoni natural i cultural o que volen millorar la seva qualitats.

El curs es realitzarà en català/ castellà en funció de l’origen del públic

Professor: Evarist March Sarlat, biòleg i etnobotànic, guia professional de Natura. Director de Naturalwalks. Entrenador oficial d’Interpret Europe.